Európai Szociális Alap pályázata
Európai Szociális Alap pályázata - alsó banner

DIGI-O - Digitalizálási offenzíva új típusú munkavégzésekért az osztrák-magyar határrégióban

A COVID-19 nagymértékben megváltoztatta a munka világát és a digitális munkavégzés egyre nagyobb hangsúlyt kap. Sok vállalat és alkalmazottaik új kihívásokkal néznek szembe az új képesítések és a műszaki követelmények miatt. A digitalizálásról szóló eddigi tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy az alkalmazottak, üzemi tanácstagok és vezetők gyakran nem rendelkeznek a digitális stratégiák megvalósításához szükséges ismeretekkel, és az alkalmazottakat alig vonják be ezekbe a folyamatokba.  Ezért szükséges projektünk az alábbi céllal: Gyarapítani szeretnénk a célcsoportok ismereteit a digitalizálás területén, fejleszteni és tesztelni szeretnénk a digitális stratégiák végrehajtásában való részvételi megközelítést annak érdekében, hogy támogassuk a digitalizálási stratégiák kidolgozását a vállalatokban az osztrák-magyar projektterületen.

E cél elérése érdekében előzetesen alaposan elemezni kell a munkaerőpiac 4.0-t - a COVID-19 járvány során erősen változó feltételek miatt is -, hogy a munkaerő-piaci szereplőket és vállalatokat jövőbeni intézkedések és stratégiák tervezésében támogatni tudjuk.

Erre építve folytatunk a vállalatoknál részvételközpontúan a digitális stratégiák megvalósításával kapcsolatos tanácsadásokat. A tanácsadások eredményeképp intézkedéseket és stratégiákat fogalmazunk meg munkaerő-piaci szereplők és vállalatok számára, a digitalizáció jövőbeli szintjének fenntartható növelése érdekében.

A projekt másik átfogó célja a szakszervezetek és a munkaerő-piaci szereplők közötti határokon átnyúló együttműködés megerősítése digitalizálással foglalkozó hálózat létrehozásával.

A projekt hivatalos weboldala: https://interreg-athu.eu/hu/digio/

Projektpartnerek:
Vezető p
artner:

  • L&R Sozialforschung (L&R)

Projektpartner:

  • BAB Unternehmensberatung GmbH (bab)
  • Österreichischer Gewerkschaftsbund (ÖGB)
  • Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ)
  • Változó Világért Alapítvány

A projektet az INTERREG AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG 2014-2020 program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az Osztrák Köztársaság Szövetségi Munkaügyi Minisztériuma és Magyarország Nemzeti Hatósága támogatja.
A teljes költségvetés 538 393,50 EUR, ebből 80 759,05 EUR nemzeti társfinanszírozású (15%).
A projektet az Európai Bizottság mellett a következő nemzeti intézmények támogatják: Osztrák Szövetségi Munkaügyi Minisztérium, Magyarország Nemzeti Hatósága

A projekt időtartama: 2021. január 1. - 2022. december 31.

lapozás a további cikkekhez

Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
Régiofókusz Kft.
Oladi Általános Iskola
Pannon Novum Nonprofit Kft.
Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa
Nők a központban
Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
SOS Gyermekfalu Kőszeg
Limex Kft.
Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Ugrás a lap tetejére