Európai Szociális Alap pályázata
Európai Szociális Alap pályázata - alsó banner

Álláskeresőknek

Kisvárosi állásbörzék a Változó Világért Alapítvány szervezésében

A kisvárosi állásbörze jelentősége, hogy vidéki térségekbe, kisvárosokba is helybe jönnek olyan munkáltatók ajánlataikkal, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül. Személyesen lehet megkeresni ezeket a cégeket egy helyen és egy időben, nem kell írni, vagy utazni azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők.

Kinek szól? Miért jó?

 • Álláskeresőknek 
  Egy helyszínen, egy időben több munkáltatóval is felvehetik a kapcsolatot, ráadásul személyesen. Így sok felesleges telefonálás, email, vagy levélküldés spórolható meg. Az első személyes benyomás sokszor határozottan segítheti a sikeres pályázást.
 • Állásváltóknak
  Sokan gondolkodnak azon, hogy vajon jelenlegi munkahelyük a megfelelő-e számukra. Állásbörzéinkre érdemes ellátogatni akkor is, ha csak arra kíváncsiak, hogy jelenlegi helyükön kellőképpen megbecsülik-e munkájukat és akkor is, ha a potenciálisan szóba jöhető munkáltatók ajánlatáról szeretnének tájékozódni.
 • GYES-ről, GYED-ről visszatérőknek 
  Pici gyerek mellett nem könnyű az álláskeresés. A jelenlegi munkaerő-hiányos helyzetben azonban egyre több cég változtat a nézőpontján és kínál valamilyen rugalmas, vagy részmunkaidős lehetőséget azoknak, akik gyerekvállalás után szeretnének munkába állni.
 • Pályakezdőknek 
  Sok pályakezdő olyan szerencsés helyzetben van, hogy mire elvégzi az iskolát, már nagy eséllyel tudja, hogy hol fog tudni elhelyezkedni. Számukra is érdekes lehet egy állásbörze-látogatás, mivel a cégek képviselőivel való beszélgetés után jobban be tudják határolni saját piaci értéküket és lehetőségeiket. Azok számára pedig, akik még nem tudják, hogy hol lesz a jövőbeni munkahelyük, bemutatkozási lehetőség egy ilyen rendezvény.
 • Nyugdíjasoknak 
  Akadnak, akik nyugdíj mellett keresnek munkát. A dolgos évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalatnak komoly értéke van. Egyre több munkáltató nyitott arra, hogy magukat még aktívnak érző nyugdíjasokat foglalkoztassanak.
 • Alkalmi munkát keresőknek
  Minden munkáltatónál előfordulhat, hogy egy hirtelen megrendelés-növekedés, vagy szabadságolás miatt plusz emberre van szükségük. Ilyenkor jöhet jól, ha valaki az állásbörzén feliratkozott a cégnél, hogy szívesen vállal alkalmi munkát.


Általános szabályok állásbörzén munkavállalóknak:

 • Minél több cég képviselőivel beszélget el, annál nagyobb eséllyel talál munkát.
 • Kérdezze meg, hogy az Ön szakmájával, tapasztalatával tudnák-e Önt alkalmazni még akkor is, ha első ránézésre nincs is náluk ilyen munkakör.
 • Ha már majdnem passzolnak az elképzelések és az elvárások, akkor alkudozzon és mondja el, hogy milyen feltételek mellett tudna munkát vállalni, hiszen ez is csak egy piac.
 • Hozzon magával önéletrajzot!

lapozás a további cikkekhez

Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály
Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa
Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
Nők a központban
SOS Gyermekfalu Kőszeg
Régiofókusz Kft.
Limex Kft.
Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Oladi Általános Iskola
Pannon Novum Nonprofit Kft.
Ugrás a lap tetejére