Európai Szociális Alap pályázata
Európai Szociális Alap pályázata - alsó banner

Álláskeresőknek

Kisvárosi állásbörzék a Változó Világért Alapítvány szervezésében

A kisvárosi állásbörze jelentősége, hogy vidéki térségekbe, kisvárosokba is helybe jönnek olyan munkáltatók ajánlataikkal, akik munkavállalókat keresnek a környékben élők közül. Személyesen lehet megkeresni ezeket a cégeket egy helyen és egy időben, nem kell írni, vagy utazni azért, hogy kapcsolatba kerüljenek velük az érdeklődők.

Kinek szól? Miért jó?

 • Álláskeresőknek 
  Egy helyszínen, egy időben több munkáltatóval is felvehetik a kapcsolatot, ráadásul személyesen. Így sok felesleges telefonálás, email, vagy levélküldés spórolható meg. Az első személyes benyomás sokszor határozottan segítheti a sikeres pályázást.
 • Állásváltóknak
  Sokan gondolkodnak azon, hogy vajon jelenlegi munkahelyük a megfelelő-e számukra. Állásbörzéinkre érdemes ellátogatni akkor is, ha csak arra kíváncsiak, hogy jelenlegi helyükön kellőképpen megbecsülik-e munkájukat és akkor is, ha a potenciálisan szóba jöhető munkáltatók ajánlatáról szeretnének tájékozódni.
 • GYES-ről, GYED-ről visszatérőknek 
  Pici gyerek mellett nem könnyű az álláskeresés. A jelenlegi munkaerő-hiányos helyzetben azonban egyre több cég változtat a nézőpontján és kínál valamilyen rugalmas, vagy részmunkaidős lehetőséget azoknak, akik gyerekvállalás után szeretnének munkába állni.
 • Pályakezdőknek 
  Sok pályakezdő olyan szerencsés helyzetben van, hogy mire elvégzi az iskolát, már nagy eséllyel tudja, hogy hol fog tudni elhelyezkedni. Számukra is érdekes lehet egy állásbörze-látogatás, mivel a cégek képviselőivel való beszélgetés után jobban be tudják határolni saját piaci értéküket és lehetőségeiket. Azok számára pedig, akik még nem tudják, hogy hol lesz a jövőbeni munkahelyük, bemutatkozási lehetőség egy ilyen rendezvény.
 • Nyugdíjasoknak 
  Akadnak, akik nyugdíj mellett keresnek munkát. A dolgos évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalatnak komoly értéke van. Egyre több munkáltató nyitott arra, hogy magukat még aktívnak érző nyugdíjasokat foglalkoztassanak.
 • Alkalmi munkát keresőknek
  Minden munkáltatónál előfordulhat, hogy egy hirtelen megrendelés-növekedés, vagy szabadságolás miatt plusz emberre van szükségük. Ilyenkor jöhet jól, ha valaki az állásbörzén feliratkozott a cégnél, hogy szívesen vállal alkalmi munkát.


Általános szabályok állásbörzén munkavállalóknak:

 • Minél több cég képviselőivel beszélget el, annál nagyobb eséllyel talál munkát.
 • Kérdezze meg, hogy az Ön szakmájával, tapasztalatával tudnák-e Önt alkalmazni még akkor is, ha első ránézésre nincs is náluk ilyen munkakör.
 • Ha már majdnem passzolnak az elképzelések és az elvárások, akkor alkudozzon és mondja el, hogy milyen feltételek mellett tudna munkát vállalni, hiszen ez is csak egy piac.
 • Hozzon magával önéletrajzot!

lapozás a további cikkekhez

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa
Limex Kft.
Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály
SOS Gyermekfalu Kőszeg
Régiofókusz Kft.
Pannon Novum Nonprofit Kft.
Oladi Általános Iskola
IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
Nők a központban
Ugrás a lap tetejére